Young professionals van start met Aquacultuur 2050

Drecht Cities – De Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema zijn gestart met een gezamenlijke challenge: de toekomst van aquacultuur. De kick-off vond plaats op 10 april in het Heerema Innovation Center.

EDB-projectmanager Marit van Heugten: “In de voorbereiding heeft de jonge garde binnen de bedrijven actuele challenges opgehaald op het thema ‘Climate: The Future Generation’. Met een daarvan gaan we aan de slag als pilot.” Wereldwijd staan spelers in de aquacultuur voor grote uitdagingen. Denk aan vervuiling door overvoeding en visafval, het terugdringen van vissterfte, het gebruik van antibiotica en zeeluis. De huidige aquacultuur in open netten dicht bij de kust kent veel van deze nadelen.

Volgens de Young Professionals van deze vier bedrijven kan dit slimmer door het gebruik van een gesloten systeem op zee. De bedrijven hebben een groep van acht engineers en managers (twee per bedrijf) bij elkaar gebracht om binnen een periode van drie maanden te komen tot innovatieve oplossingen. Op 13 september 2018 worden hiervan de resultaten gepresenteerd.

Momenteel is de Economic Development Board bezig meer teams van bedrijven op te zetten, met oog voor het aansluiten op regio initiatieven zoals de Campusontwikkeling en Duurzaamheidsfabriek. Meedoen? Neem contact op met projectmanager Marit van Heugten 078 30 32 039.

Young professionals van start met Aquacultuur 2050
Young professionals van start met Aquacultuur 2050

Mis de ontwikkelingen rondom de challenges niet, volg deze pilot op de voet en bezoek regelmatig de projectpagina: https://www.linkedin.com/company/drecht-cities-young-professionals/

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.
Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Op donderdag 20 juni tekende de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek (vmbo), STC Group (mbo en hbo) en ROC Da Vinci College (mbo) een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme techindustrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.