Young professionals van start met Aquacultuur 2050

Drecht Cities – De Young Professionals van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema zijn gestart met een gezamenlijke challenge: de toekomst van aquacultuur. De kick-off vond plaats op 10 april in het Heerema Innovation Center.

EDB-projectmanager Marit van Heugten: “In de voorbereiding heeft de jonge garde binnen de bedrijven actuele challenges opgehaald op het thema ‘Climate: The Future Generation’. Met een daarvan gaan we aan de slag als pilot.” Wereldwijd staan spelers in de aquacultuur voor grote uitdagingen. Denk aan vervuiling door overvoeding en visafval, het terugdringen van vissterfte, het gebruik van antibiotica en zeeluis. De huidige aquacultuur in open netten dicht bij de kust kent veel van deze nadelen.

Volgens de Young Professionals van deze vier bedrijven kan dit slimmer door het gebruik van een gesloten systeem op zee. De bedrijven hebben een groep van acht engineers en managers (twee per bedrijf) bij elkaar gebracht om binnen een periode van drie maanden te komen tot innovatieve oplossingen. Op 13 september 2018 worden hiervan de resultaten gepresenteerd.

Momenteel is de Economic Development Board bezig meer teams van bedrijven op te zetten, met oog voor het aansluiten op regio initiatieven zoals de Campusontwikkeling en Duurzaamheidsfabriek. Meedoen? Neem contact op met projectmanager Marit van Heugten 078 30 32 039.

Young professionals van start met Aquacultuur 2050
Young professionals van start met Aquacultuur 2050

Mis de ontwikkelingen rondom de challenges niet, volg deze pilot op de voet en bezoek regelmatig de projectpagina: https://www.linkedin.com/company/drecht-cities-young-professionals/

Koningspaar opent deuren in Duitsland

Vorige week is Deal meegereisd op handelsmissie met het Koningspaar naar de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Deze handelsmissie stond in het teken van bezoeken bij Duitse werven.

Golden year for Dutch superyacht sector

Having seen its market value share of global superyacht deliveries rise to 30 percent in 2017, the year 2018 saw further proof of the strength of the Dutch superyacht industry. Delivering over 1.5 billion euros worth of 30-metre-plus yachts to owners around the world, the specialist yards in the Netherlands also have a further 60 superyachts at various stages of construction. This ongoing expansion is showcased by the opening of the new state-of-the-art facility in Amsterdam by Feadship. As the HISWA Holland Yachting Group celebrates its 50th anniversary, 2019 is set to be a golden year for the Dutch industry.