Talent Innovatie Pool voor de Binnenvaart

Zwijndrecht – op vrijdag 22 maart pitchte Hogeschool Rotterdam (HR) het TIP-project aan binnenvaartondernemers in het Binnenvaart Centre of Excellence.

TIP staat voor Talent Innovation Pool. In een pool van professionals en studenten worden actuele vraagstukken van elk van de bedrijven getackeld. Een pool bestaat uit acht tot tien bedrijven. Ieder bedrijf schuift een persoon en een vraagstuk naar voren en krijgt een student toegewezen. De studierichting van de student hangt af van het vraagstuk. De student is intensief bezig met het eigen vraagstuk en helpt tegelijkertijd met de vraagstukken van de andere bedrijven. Binnen de pool worden de vraagstukken gedeeld. Zo wordt een vraagstuk vanuit verschillende kanten belicht. HR organiseert dit proces. Zij brengt kennis in, biedt een ruimte en gastsprekers. HR zoekt voor deze TIP bedrijven in de binnenvaart.

Meer weten?

Neem contact op met projectleider Daniëlle Stolk via d.stolk@hr.nl / 06-13396559.

Hendrik-Ido-Ambacht ontwikkelt Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom
foto: Danser Group – ©Stephan van Vliet

Drechtstedenbestuur stemt in met verlenging MKB-katalysatorfonds

Bedrijven die op zoek zijn naar financiering voor het verder brengen van hun innovatie in de maakindustrie, met een mooie naam ook wel “smart industry” genoemd, kunnen ook in 2019 een beroep doen op het MKB-katalysatorfonds. Het Drechtstedenbestuur stemde op donderdag 7 februari in met de continuering van de subsidieregeling voor het MKB-katalysatorfonds voor in ieder geval 2019.