Talent Innovatie Pool voor de Binnenvaart

Zwijndrecht – op vrijdag 22 maart pitchte Hogeschool Rotterdam (HR) het TIP-project aan binnenvaartondernemers in het Binnenvaart Centre of Excellence.

TIP staat voor Talent Innovation Pool. In een pool van professionals en studenten worden actuele vraagstukken van elk van de bedrijven getackeld. Een pool bestaat uit acht tot tien bedrijven. Ieder bedrijf schuift een persoon en een vraagstuk naar voren en krijgt een student toegewezen. De studierichting van de student hangt af van het vraagstuk. De student is intensief bezig met het eigen vraagstuk en helpt tegelijkertijd met de vraagstukken van de andere bedrijven. Binnen de pool worden de vraagstukken gedeeld. Zo wordt een vraagstuk vanuit verschillende kanten belicht. HR organiseert dit proces. Zij brengt kennis in, biedt een ruimte en gastsprekers. HR zoekt voor deze TIP bedrijven in de binnenvaart.

Meer weten?

Neem contact op met projectleider Daniëlle Stolk via d.stolk@hr.nl / 06-13396559.

Hendrik-Ido-Ambacht ontwikkelt Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom
foto: Danser Group – ©Stephan van Vliet
Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.
Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Op donderdag 20 juni tekende de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek (vmbo), STC Group (mbo en hbo) en ROC Da Vinci College (mbo) een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme techindustrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.