Smart Maintenance Business Lunch tijdens SMM in Hamburg

Smart Maintenance Business Lunch

Nederlandse maritieme industrie klaar om voordeel te halen uit Smart Maintenance

Experts uit de maritieme sector worden uitgedaagd om na te denken over marktinnovatie met behulp van smart maintenance. Tijdens ‘s werelds grootste maritieme vakbeurs, SMM in Hamburg, vindt op 7 september een inhoudelijke business lunch plaats met 150 experts uit de ‘industry value chain’. Monique van Daalen, Nederlands ambassadeur in Duitsland, opent de Smart Maintenance Business Lunch.

Smart maintenance

In panelgesprekken wordt ingegaan op het thema ‘smart maintenance’, onder begeleiding van een professionele moderator. De mix van partijen uit de maritieme bedrijfskolom zorgt voor een brede blik op het thema en bevordert multidisciplinaire kennisdelen en innovatie. Deelnemende sprekers werken onder meer bij scheepswerven, rederijen, aannemers, onderhoudsbedrijven en belangrijke toeleveranciers. De zakenlunch is een initiatief van Marstrat en IFS Benelux en wordt mede mogelijk gemaakt door Royal Boskalis Westminster, Croonwolter&dros, Royal IHC, Drecht Cities Maritime Delta, Netherlands Business Support Office Hamburg, Netherlands Maritime Technology en Siemens.

Nederlandse bedrijven onderscheiden zich door flexibiliteit, door te experimenteren, en door samen te werken in wisselende coalities. In de Nederlandse maritieme industrie worden nieuwe ontwikkelingen vooral gedreven door kostenbewustzijn. Nu de brandstofprijzen gedaald zijn, gaat de interesse uit naar verlaging van de operationele kosten van assets, door preventief onderhoud en aansturing vanaf de wal. Ontwikkelingen zoals autonoom varen en de schaalvergroting van offshore windparken stimuleren de vraag naar slimme oplossingen. De beschikbare methoden en technieken zijn echter vaak productgerelateerd, terwijl er juist behoefte is aan systeemoplossingen. Nederlandse bedrijven kunnen hierin een belangrijke rol spelen.

Internationale vakbeurs SMM Hamburg

SMM Hamburg is de grootste internationale vakbeurs voor de maritieme industrie. In 2014 bezochten meer dan 50.000 professionals uit de hele wereld de beurs. Nederland is goed vertegenwoordigd met een Hollandpresentatie van bijna 1.000 m2, vele individuele stands en bezoekers uit ons land, de aanwezigheid van een marineschip, een hospitality-programma en een netwerkreceptie.

De Smart Maintenance Business Lunch is vrij toegankelijk voor officiële genodigden; entreeprijs voor overige geïnteresseerden is 95 euro (exclusief BTW). Meer informatie is te vinden op www4.ifsworld.com/smartmaintenance.

Tijdens de Smart Maintenance Business Lunch introduceert Deal Drecht Cities haar nieuwe internationale campagne.

Groen licht voor aardgasvrij Bedrijvenpark Ambachtsezoom

De Raad van State deed 10 juli 2018 uitspraak over het bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom. De gemeente heeft groen licht gekregen voor het circulaire bedrijvenpark, dat het eerste aardgasloze bedrijvenpark van Nederland wordt. André Flach, wethouder Economie: “Wij zijn erg blij met deze uitspraak. Dit bedrijvenpark is belangrijk voor onze gemeente: het betekent economische groei en werkgelegenheid. Er is plaats voor 30 tot 50 bedrijven, dit levert 450 tot 750 arbeidsplaatsen op!”

Smart Production biedt maakbedrijven in de regio Drechtsteden nieuwe kansen

Robotisering, kunstmatige intelligentie (‘artificial intellligence’), ‘big data’, ‘virtual reality’ en ‘augmented reality’ hebben grote impact op productieprocessen. Bedrijven kunnen daarop beter inspringen door onder meer cross-sectorale samenwerking en innovatie. Met dat doel zijn de Drechtsteden en InnovationQuarter het traject ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the
future’ gestart, waaraan bedrijven uit de regio kunnen deelnemen. In voorgaande jaren is de Dare2Cross-aanpak met succes ingezet.

Proefvaart SeaBubbles in de Drechtsteden

Aansluitend op de internationale presentatie in Parijs maakt de SeaBubble op donderdag 31 mei 2018 een “testvlucht” in de Drechtsteden. De wethouders uit de Drechtsteden zijn hierbij aanwezig en gedeputeerde Rik Janssen gaat als eerste de test uitvoeren. Hij doet dit samen met Seabubbles oprichter en oud wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal.