Koos-Jan van Brouwershaven in Economic Development Board

Koos-Jan van Brouwershaven

Koos-Jan van Brouwershaven – CEO van Heerema Fabrication Group

De Economic Development Board heeft Koos-Jan van Brouwershaven benoemd tot lid

De CEO van Heerema Fabrication Group, gevestigd in Zwijndrecht, zal binnen de EDB met name een bijdrage leveren aan het thema Smart Industries, waarin de bedrijven Fokker, Damen, Boskalis en Heerema vorm en inhoud geven aan een Joint Academy & Incubation Center (bij deze bedrijven werken gezamenlijk meer dan 2.000 young professionals). Nieuwe technologieën zoals robotica, big data, 3d printing en nieuwe materialen spelen hierbij een belangrijke rol. De EDB verwelkomt het nieuwste lid van harte.

Groen licht voor aardgasvrij Bedrijvenpark Ambachtsezoom

De Raad van State deed 10 juli 2018 uitspraak over het bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom. De gemeente heeft groen licht gekregen voor het circulaire bedrijvenpark, dat het eerste aardgasloze bedrijvenpark van Nederland wordt. André Flach, wethouder Economie: “Wij zijn erg blij met deze uitspraak. Dit bedrijvenpark is belangrijk voor onze gemeente: het betekent economische groei en werkgelegenheid. Er is plaats voor 30 tot 50 bedrijven, dit levert 450 tot 750 arbeidsplaatsen op!”

Smart Production biedt maakbedrijven in de regio Drechtsteden nieuwe kansen

Robotisering, kunstmatige intelligentie (‘artificial intellligence’), ‘big data’, ‘virtual reality’ en ‘augmented reality’ hebben grote impact op productieprocessen. Bedrijven kunnen daarop beter inspringen door onder meer cross-sectorale samenwerking en innovatie. Met dat doel zijn de Drechtsteden en InnovationQuarter het traject ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the
future’ gestart, waaraan bedrijven uit de regio kunnen deelnemen. In voorgaande jaren is de Dare2Cross-aanpak met succes ingezet.

Proefvaart SeaBubbles in de Drechtsteden

Aansluitend op de internationale presentatie in Parijs maakt de SeaBubble op donderdag 31 mei 2018 een “testvlucht” in de Drechtsteden. De wethouders uit de Drechtsteden zijn hierbij aanwezig en gedeputeerde Rik Janssen gaat als eerste de test uitvoeren. Hij doet dit samen met Seabubbles oprichter en oud wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal.