Koos-Jan van Brouwershaven in Economic Development Board

Koos-Jan van Brouwershaven

Koos-Jan van Brouwershaven – CEO van Heerema Fabrication Group

De Economic Development Board heeft Koos-Jan van Brouwershaven benoemd tot lid

De CEO van Heerema Fabrication Group, gevestigd in Zwijndrecht, zal binnen de EDB met name een bijdrage leveren aan het thema Smart Industries, waarin de bedrijven Fokker, Damen, Boskalis en Heerema vorm en inhoud geven aan een Joint Academy & Incubation Center (bij deze bedrijven werken gezamenlijk meer dan 2.000 young professionals). Nieuwe technologie├źn zoals robotica, big data, 3d printing en nieuwe materialen spelen hierbij een belangrijke rol. De EDB verwelkomt het nieuwste lid van harte.

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en effici├źnt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.
Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Op donderdag 20 juni tekende de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek (vmbo), STC Group (mbo en hbo) en ROC Da Vinci College (mbo) een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme techindustrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.