Delegatie Oekraïne bezoekt Drecht Cities

Oekraïne delegatie
Presentatie Veth Propulsion
Presentatie Veth Propulsion (2)

Oekraïne delegatie op bezoek bij Deal Drecht Cities en Veth Propulsion.

This content is also available in English

Deal ontving op 14 maart een delegatie uit Kherson. De Oekraïners waren in Dordrecht voor een informatief bezoek over het functioneren van de Drechtsteden en met name over het acquisitie- en promotiebeleid voor de maritieme en logistieke sector.

Na de presentatie door de directie van Deal presenteerde Gea Davids van de Gemeente Dordrecht de samenwerking binnen de Drechtsteden regio. Vervolgens maakte de delegatie een rondrit door de Dordrecht Inland Seaport. Als laatste stond er een bedrijfsbezoek bij Veth Propulsion op het programma, met een ontvangst door algemeen directeur Erik Veth.

Delegatie uit Oekraïne

De delegatie bestond uit de voormalig gouverneur van de Kherson regio de heer Andrei Putilov, wethouders en ondernemers uit Kherson. De regio Kherson staat bekend om hun scheepswerven, binnenhaven en zeehaven. De delegatie gaf aan de internationale banden op het gebied van de maritieme sector en de samenwerking met de Drecht Cities verder te willen vormgeven en nodigde Deal uit voor een tegenbezoek.

Oblast Cherson

Andrei Putilov

CEO ”Kherson mechanical enterprise” (main products: steal, building machines), councillor of Kherson region-oblast council, former member of the Parliament, former governor of Kherson region

Yurii Rozhkov

Councillor of Kherson region-oblast council, director of cars supplies company

Pavlo Pavlysh

Director of law company

Halyna Lugova

Director of “Green School” (the only one eco-school in Ukraine), councillor of Kherson city council

Sergii Skrypal

Director of municipal company “Managing of building process”

Yurii Kotcegubov

Chairman of Novotroitska region council (Novostroitsk region is one of 18 regions of Kherson region-oblast)

Oksana Kazakova

Advisor of councillor, responsible for communication

Dmytro Emelianov

Deputy CEO of ”Kherson mechanical enterprise”

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Wilhelminahaven Dordrecht Inland Seaport wordt future proof

Havenbedrijf Rotterdam gaat Dordrecht Inland Seaport verder ontwikkelen tot een complete, vitale en toekomstbestendige haven. Een haven die tegemoet komt aan de stijgende vraag naar afhandelcapaciteit voor de overslag van bulk en waterontsloten kavels. Waar nautische ruimte optimaal en efficiënt benut wordt, en veiligheid voorop staat. Voor alle gebruikers.
Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Onderwijs, gemeente en ondernemers gezamenlijk aan boord voor maritiem onderwijs in de regio

Op donderdag 20 juni tekende de gemeente Hardinxveld-Giessendam en de onderwijsinstellingen Gilde Vakcollege Techniek (vmbo), STC Group (mbo en hbo) en ROC Da Vinci College (mbo) een overeenkomst gericht op het gezamenlijk realiseren van een doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo en waar mogelijk hbo voor iedereen die aan de slag wil in de maritieme techindustrie in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam.