Delegatie Oekraïne bezoekt Drecht Cities

Oekraïne delegatie
Presentatie Veth Propulsion
Presentatie Veth Propulsion (2)

Oekraïne delegatie op bezoek bij Deal Drecht Cities en Veth Propulsion.

This content is also available in English

Deal ontving op 14 maart een delegatie uit Kherson. De Oekraïners waren in Dordrecht voor een informatief bezoek over het functioneren van de Drechtsteden en met name over het acquisitie- en promotiebeleid voor de maritieme en logistieke sector.

Na de presentatie door de directie van Deal presenteerde Gea Davids van de Gemeente Dordrecht de samenwerking binnen de Drechtsteden regio. Vervolgens maakte de delegatie een rondrit door de Dordrecht Inland Seaport. Als laatste stond er een bedrijfsbezoek bij Veth Propulsion op het programma, met een ontvangst door algemeen directeur Erik Veth.

Delegatie uit Oekraïne

De delegatie bestond uit de voormalig gouverneur van de Kherson regio de heer Andrei Putilov, wethouders en ondernemers uit Kherson. De regio Kherson staat bekend om hun scheepswerven, binnenhaven en zeehaven. De delegatie gaf aan de internationale banden op het gebied van de maritieme sector en de samenwerking met de Drecht Cities verder te willen vormgeven en nodigde Deal uit voor een tegenbezoek.

Oblast Cherson

Andrei Putilov

CEO ”Kherson mechanical enterprise” (main products: steal, building machines), councillor of Kherson region-oblast council, former member of the Parliament, former governor of Kherson region

Yurii Rozhkov

Councillor of Kherson region-oblast council, director of cars supplies company

Pavlo Pavlysh

Director of law company

Halyna Lugova

Director of “Green School” (the only one eco-school in Ukraine), councillor of Kherson city council

Sergii Skrypal

Director of municipal company “Managing of building process”

Yurii Kotcegubov

Chairman of Novotroitska region council (Novostroitsk region is one of 18 regions of Kherson region-oblast)

Oksana Kazakova

Advisor of councillor, responsible for communication

Dmytro Emelianov

Deputy CEO of ”Kherson mechanical enterprise”

Groen licht voor aardgasvrij Bedrijvenpark Ambachtsezoom

De Raad van State deed 10 juli 2018 uitspraak over het bestemmingsplan Bedrijvenpark Ambachtsezoom. De gemeente heeft groen licht gekregen voor het circulaire bedrijvenpark, dat het eerste aardgasloze bedrijvenpark van Nederland wordt. André Flach, wethouder Economie: “Wij zijn erg blij met deze uitspraak. Dit bedrijvenpark is belangrijk voor onze gemeente: het betekent economische groei en werkgelegenheid. Er is plaats voor 30 tot 50 bedrijven, dit levert 450 tot 750 arbeidsplaatsen op!”

Smart Production biedt maakbedrijven in de regio Drechtsteden nieuwe kansen

Robotisering, kunstmatige intelligentie (‘artificial intellligence’), ‘big data’, ‘virtual reality’ en ‘augmented reality’ hebben grote impact op productieprocessen. Bedrijven kunnen daarop beter inspringen door onder meer cross-sectorale samenwerking en innovatie. Met dat doel zijn de Drechtsteden en InnovationQuarter het traject ‘Dare2Cross Smart Production | Workforce of the
future’ gestart, waaraan bedrijven uit de regio kunnen deelnemen. In voorgaande jaren is de Dare2Cross-aanpak met succes ingezet.

Proefvaart SeaBubbles in de Drechtsteden

Aansluitend op de internationale presentatie in Parijs maakt de SeaBubble op donderdag 31 mei 2018 een “testvlucht” in de Drechtsteden. De wethouders uit de Drechtsteden zijn hierbij aanwezig en gedeputeerde Rik Janssen gaat als eerste de test uitvoeren. Hij doet dit samen met Seabubbles oprichter en oud wereldkampioen windsurfen Anders Bringdal.