Danser Group huurt vanaf 1 april deel gemeentekantoor

SLIEDRECHT, 13 december 2018 – Containerbedrijf Danser Group huurt vanaf 1 april 2019 de derde verdieping van het gemeentekantoor. Vanmorgen hebben wethouder Hans Tanis en directeur Ben Maelissa van Danser Group hun handtekening onder het huurcontract gezet.

Danser Group is nu nog gevestigd in een pand aan de Middeldiepstraat. Maar het bedrijf groeit en daarom wil het bedrijf verhuizen naar een locatie met meer ruimte. Bij het Sliedrechtse containerbedrijf werken 120 mensen, waarvan 45 op de locatie in Sliedrecht.

Eind september werd al bekend dat Danser Group naar de derde etage van het gemeentekantoor zou verhuizen. In oktober ging de gemeenteraad akkoord met het plan. Nu is ook bekend wanneer de huur van de derde verdieping in gaat.

Gemeentepersoneel

Het gemeentepersoneel dat nu nog op de derde verdieping werkt, verhuist naar andere delen van het gemeentekantoor. Daar is ruimte ontstaan nadat gemeentelijke diensten op het gebied van jeugd- en gezinshulp, zorg, welzijn, werk en inkomen zijn ondergebracht in Het Bonkelaarhuis.

Verbouwen

Voordat Danser Group verhuist, laat het bedrijf de derde verdieping eerst verbouwen en opnieuw inrichten. Die verbouwing vindt plaats in maart. Het is de bedoeling dat het containerbedrijf in april verhuist naar het gemeentekantoor.

Goed nieuws

Wethouder Hans Tanis van Economie is blij met de komst van Danser Group. “Hiermee wordt een deel van de leegstand in het gemeentekantoor opgevuld. Dat is een van de doelen die in het College Uitvoeringsprogramma staat. Bovendien blijft Danser Group nu gevestigd in Sliedrecht en daarmee blijven 45 banen in het dorp behouden. En dat is goed nieuws voor Sliedrecht.”

Ook directeur Ben Maelissa van Danser Group is enthousiast: “Wij zijn blij dat wij met ons bedrijf in de gemeente Sliedrecht kunnen blijven. En erg tevreden met het feit dat de gemeente ons deze locatie aangeboden heeft.”

Directeur Ben Maelissa van Danser Group en Wethouder Hans Tanis van Economie voor het gemeentekantoor van Sliedrecht.
Directeur Ben Maelissa van Danser Group en Wethouder Hans Tanis van Economie voor het gemeentekantoor van Sliedrecht.

FME: Drechtsteden best bewaarde geheim van Nederland

De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk van voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries op donderdag 1 november.

Binnenvaart Centre of Excellence ontvangt impuls voor projecten

Het in Zwijndrecht gevestigde Binnenvaart Centre of Excellence ontvangt een bijdrage uit het programma Maritime Delta. Vanuit het programma worden incidenteel kwartierbijdragen ingezet om regionale maritieme initiatieven verder te ontwikkelen. Dit is het tweede initiatief, na het Maritiem Leer & Ontwikkelcentrum, dat een bijdrage is toegekend.